hobbendonk groen 09 visual small

boxtel: groene hart van de meierij

Het dorp Boxtel is gelegen aan de rivier De Dommel en heeft een bovengemiddeld groen karakter. Natuurgebieden als Kampina, Geelders, Dommelbimd en Sparrenrijk verrijken het gebied. Dit ongerept groen maakt van Boxtel de ideale woonplaats voor jonge gezinnen, senioren, actieve sporters en liefhebbers van natuur en ontspanning.

Boxtel heeft meer te bieden dan groen alleen. Zoals een historisch kasteel, diverse basisscholen en vormen van middelbaar onderwijs, uiteenlopende sportclubs en bourgondische restaurants. Ook het levendige centrum met talloze winkels en terrassen spreekt gegarandeerd aan. Boxtel is strategisch gelegen aan de A2 en heeft een eigen NS-station. Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg liggen op korte afstand.

hobbendonk als ingang van boxtel

Project Hobbendonk ligt middenin stadslandgoed Stapelen langs de zuidrand van de kern van Boxtel. Dit landgoed wordt geografisch begrensd door de Eindhovenseweg, de Grote Beemd, de Prins Hendrikstraat, Parallelweg Zuid/Spoor en de Dommel. In stadslandgoed Stapelen bevinden zich ook kasteel Stapelen, het beekdal van de Dommel en natuurgebied De Dommelbimd, met straks tal van wandelroutes, kunstuitingen en cultuurhistorische elementen. De entree van Hobbendonk ligt aan de Eindhovenseweg een steenworp verwijderd van de grote toegangswegen.

Vanwege de landschappelijke kwaliteiten en haar geografische ligging aan de Dommel en tegen het centrum van Boxtel, heeft Hobbendonk alle ingrediënten in zich om zich te ontwikkelen tot een groot landschapspark. Het plan wordt begrensd door de contouren van een rivierdonk, waardoor Hobbendonk fungeert als markant punt en voelt als een natuurlijk balkon. De gemeente is van plan de loop- en fietsroutes naar het centrum te verbeteren en een eigen looppad vanuit Hobbendonk aan te leggen. Ook aan kleine horeca in het gebied zal het niet ontbreken.

hobbendonk maps